SJP

Inschrijven Trainingen

Foto’s

Agenda

Orweja reglement

Huishoudelijk reglement

Instructeurs

Trainingen

Zelfopleiding Jachthonden

Home

Jachthondengroep
regio Gouda

De onderlinge

 

En alweer is er een jaar voorbij…

Eerder dan anders i.v.m. de zomer vakantie hielden we op zaterdag 7 juli 2018  al onze Onderlinge Jachthondenproef… Normaal gesproken de jaarlijkse afsluiting van het zomer trainingsseizoen alleen nu dus een tussentijdse. Een mooi moment om te zien waar iedereen staat in de trainingen. 

Ook anders dan normaal was de locatie, dit keer in Bleiswijk i.p.v. Reeuwijk. Ik moet zeggen, gezien het aanhoudende mooie warme weer, een prima locatie omdat er heel veel schaduw voor de honden is op dat terrein. Een tegenvaller hadden we wel, mede door het aanhouden de warme zomerse weer (waar iedereen wel weer heel blij van wordt overigens) was de vorming van Blauwalg in de Bleiswijkse zoom te verwachten. Het was zodanig dat we als groep besloten hebben de water onderdelen te schrappen om alle risico op zieke honden en mensen te voorkomen.

Daar voor in de plaats hadden we aangepaste proefjes voor “uit water” en “over water” bedacht. Voor proef “uit water” moest er een dummy of eend van achter de lokkers uit het hogere gras gehaald worden, geworpen op schot. Op die manier moesten ze toch steady zijn op schot en door zetten langs de Lokganzen. Voor proef “over water” was er een hekje in het bos gezet. Normaal is het water een barričre om bij het verloren apport te komen, dat was nu dus een hekje. Voor de beginnende honden stond het hekje een klein stukje op en voor de gevorderde honden was het hekje gesloten. De eend of dummy lag binnen het hekje. Uiteraard werd er hier en daar een klein beetje geholpen omdat dit natuurlijk niet een standaard onderdeel was.

 

Een uur eerder begonnen dan anders om de warmte wat voor te blijven, dus vroeg opgestart en de dag verliep verder soepel en sportief. Al met al weer een geslaagd jaar met een geslaagd “Onderlinge Feestje”. Uiteraard ook weer gezellig met elkaar afgesloten aan de traditionele BBQ! De foto’s vandaag zijn gemaakt door Anette Kersbergen, daar voor onze hartelijke dank!!

 

Voor de foto’s klik op de onderstaande link:

 

Foto’s onderlinge 2018:

Links

Contact

De winnaars in de C klasse:

(Deze deelnemers hebben ook de B proeven gelopen en ook gehaald! De ranglijst is dan ook bepaald op basis van de behaalde B diploma's maar vallen wel in de C klasse omdat het een CB groep is)

 

1ste:      B 69      Barbara Geers met Tygo         

 

2de:      B 68      Christy Mets met Senna

 

3de :     B59       Piet Molenaar met Stella

Tekstvak: MAP

De  2 wisselbekers, de “Reeuwijkse Hout trofee” en de “JHGG trofee”, werden dit jaar voor de 8ste keer uitgereikt. Deze 2 bekers komen ieder jaar terug en de winnaars van de voorgaande jaren worden op de bekers vermeld.

De winnaars in de A klasse:

 

1ste:      A 95     Reinier van Egmond met Sita

 

2de:      A 87     Frank Paul met Fjall    

            

3de:      A 86     Herbert Baas met Ziva

 

Alle winnaars van harte gefeliciteerd met deze overwinningen!

De winnaars in de B klasse:

 

1ste:      B 79      Esther Laterveer met June 

 

2de:      B 69      Cees Westerduin met Boy      

            

3de:      B 69      Petra van Silfhout met Kyran