Trainingen

 

Ieder jaar starten wij begin april met de cursus “zelf opleiding jachthonden”.

 

De Oefeningen zijn gericht op het werk “na het schot” op niveau “Orweja” (organisatie wedstrijdwezen jachthondenproeven) C (beginners), B en B+ niveau (beginners A) Deelname is mogelijk voor alle, bij “Orweja” proeven toegelaten jachthonden, ( ras honden die behoren tot een ras dat is ingedeeld in de categorie Staande honden, Spaniëls, Retrievers, Terriërs, of Teckels) mits deze ook voldoen aan de door de instructeurs gestelde eisen.

 

Wat voor iedere hond normaal behoord te zijn, namelijk dat de hond gehoorzaam is, is zeker ook van toepassing op onze jachthonden, immers een hond in het veld die niet onder áppel staat geeft grote problemen!

 

Een vereiste is dat uw puppy al een puppy jacht cursus of een puppy gehoorzaamheid cursus heeft gevolgd, er wordt er aan het onderdeel “gedrag en gehoorzaamheid” veel aandacht besteed. Onderdelen als los en aangelijnd volgen, zitten, blijven op de plaats, vooruit sturen (vrij geven) en terug komen op commando (fluit signaal) komen veel aan bod. Als de hond voldoende onder áppel staat kan worden begonnen met de apporteer oefeningen.

 

Er word van de cursisten verwacht dat er ook thuis regelmatig geoefend word op dat gene wat er in de trainingen word aangeleerd, want alleen dan kan het gewenste resultaat behaald worden.

Een hond die alleen op de training komt maar waar verder niets mee gedaan word zal nooit het beoogde resultaat of niveau halen! Vandaar de naam “zelfopleiding Jachthonden”.

 

Tijdens de trainingen word er gewerkt met dummy’s en met koud wild als eenden en konijnen  maar ook ander haar en veer wild word gebruikt.

 

Aan het einde van het seizoen sluiten we af met een Jachthonden proef die gehouden wordt op het terrein van het recreatie gebied de Rottemeren te Bleiswijk.

Deelname aan de proef is op eigen initiatief en voor eigen kosten, wel hebben cursisten voorrang op de inschrijving.

 

De cursus leiding, instructeur en helpers als mede de Koninklijke Jagers Vereniging  zijn niet aansprakelijk voor schade of letsel van of aan de cursisten, hun honden of materiaal.

Zelfopleiding Jachthonden

Trainingen

Instructeurs

Huishoudelijk reglement

Orweja reglement

Agenda

Foto’s

Inschrijven Trainingen

SJP

Jachthondengroep
regio Gouda

Contact

Links

Home

Tekstvak: MAP